NO/EN

ELAINE MALTEZOS (hun/henne)


Elaine er frilanslydtekniker med spesialisering i innspilling og live scenelyd, og er teknisk sjef ved Bergen Kjøtt. Hennes karrierefokus i dag er akustisk musikkinnspilling, i tillegg til å være live lydtekniker for både musikk og teater. Hun ble født i Chicago, og vokste opp med å spille bratsj i et orkester.

Å bli singer-songwriter førte henne til et studium ved University of Miami med musikkingeniørfokus, hvor hun byttet til å fullføre graden i musikkkomposisjon og studiomusikkproduksjon. Elaine har spilt inn og jobbet med flere akustiske ensembler, artister og festivaler, inkludert Bergen Filharmoniske Orkester, Bergen Nasjonale Opera, Bit20 Ensemble og Festspillene i Bergen.


IRENE BJØRKE (hun/henne)


Irene Bjørke jobber som lydtekniker for Creative Technology i Bergen. Hun har utdanning innen folkemusikk og musikkvitenskap med hardingfele som hovedinstrument, men har gjennom praktisk erfaring opparbeidet seg kompetanse og ferdigheter som lydtekniker. 

Karrieren som lydtekniker startet som nysgjerrig kulturstudent på Kroa i Bø i Telemark, og begeistringen for lyd og sceneteknikk førte til mange år med frivillig arbeid på Det Akademiske Kvarter da hun flyttet til Bergen. Her var Irene blant annet leder for teknikergruppen Kraftetaten, som har ansvar for all teknikk og teknikere på konsertstedet.

 I vel over 8 år har Irene jobbet som profesjonell lydtekniker på flere klubber og kulturhus i Bergen, så vel som frilanset jevnlig for store, tekniske leverandører som Bright og Konsertsystemer. Spekteret på jobber er alt fra store festival- og konsertproduksjoner med norske og internasjonale artister, firma-events og konferanser, til mer intime konserter, workshops og andre kunstneriske fremføringer. Nå er målet å bidra til å rekruttere en ny generasjon med lydteknikere som kan videreutvikle lydbransjen og realisere fremtidige lydopplevelser.


JORUNN BØRVE ERIKSEN (hun/henne)


Jorunn jobber som lydopptaker og lyddesigner på audiovisuelle produksjoner. Hun elsker å utforske mulighetene lyd har for å fortelle historier og gjøre bilder levende. Jorunn ble uteksaminert fra Den norske filmskolen på Lillehammer i 2012 og var ansvarlig for spillefilmene Kyss meg for helvete (2013), Svenskjävel (2015), Villmark 2 (2015) og Suicide Tourist (2019), samt en rekke kortfilmer. Jorunn er en del av Duper Studio på Bergen Kjøtt.


ODA FØRDE BRAANAAS (hun/henne)


 Oda Førde Braanaas er lydtekniker, vernepleier og musiker i bandet Utflod. Oda interesserte seg for lydteknologi i 2009. Hun har en bachelorgrad i musikk/lydproduksjon, og har jobbet av og på som lydtekniker siden 2011. I dag jobber Oda hovedsakelig som sosionom, men noen ganger dykker hun tilbake til røttene. . Vri på knotter, berøre skjermer, koble til kabler og ha de beste livemusikkopplevelsene en kan drømme om.

ERIK ALFREDSEN (han/ham)


Erik Alfredsen er Teknisk Sjef ved Det Akademiske Kvarter i Bergen. Han har mange års erfaring som frilanser innen live lyd, lydproduksjon, og TV og media som feltopptaker og i postproduksjon som lyddesigner. Å hjelpe andre teknikere med nye ferdigheter til å bli bedre, er det som motiverer ham til å fortsette med å gjøre det han gjør!


MARK SIMON WATTS (han/ham) 


Mark er teknisk koordinator for Carte Blanche, Det norske kompaniet for samtidsdans. Mark, opprinnelig fra Storbritannia, flyttet til Bergen i februar 2021. Mark har jobbet i Technical Theatre de siste 20 årene, og har jobbet ved The Royal National Theatre, Soho Theatre, Sadlers Wells, The Roundhouse og var også  teknisk sjef ved The Marlowe Teater, i Canterbury de siste 10 årene.


MARTINE GREEN (hun/henne)


Martine Green er en kvinne med pasjon for musikk, lyd og mennesker. Hun er multiinstrumentalist, vokalist og lydtekniker med erfaring fra Den Nationale Scene samt freelance på mange forskjellige spillesteder siden 2018.


KRISTOFFER JONSSON (han/ham)Kristoffer Jonsson er finansdirektør og en av grunnleggerne av Bergen Ento AS. Hans spesialiseringer er live lydproduksjon, både som systemtekniker, FoH-ingeniør og systemingeniør. Fokuset hans er i hovedsak å designe robuste, smarte løsninger for turnéopptredener.  Kristoffer og resten av Bergen Ento designer og implementerer turnéløsninger, i tillegg til å levere flere større internasjonale turné-aktører med profesjonelle teknikere og ingeniører.