NO/EN

KURSINFO


GRIP er en kursserie for å gi flere mulighet til å lære, utvikle ferdigheter og få praktisk erfaring innen lydteknikk.

GRIP er åpent for alle over 18 år, og vi understreker vårt mål om å ønske flere kvinner, ikke-binære og transpersoner velkommen i lydteknikerroller i Bergens kulturorganisasjoner. 

Det er ikke nødvendig med tidligere erfaring.
GRIP tilbyr både introduksjons- og dybdekurs i lydteknikk for nybegynnere, samt utviklingskurs for å støtte trainees på veien profesjonelt virke som lydteknikere.

Du trenger ikke å være lydtekniker for å delta i GRIP! Vi erkjenner at mange som jobber innen musikk, kultur, utdanning og ungdomsarbeid ønsker å føle seg mer dyktige innen lydteknologi. GRIP har som mål å gi en grunnleggende innføring i utstyr, faguttrykk, oppsett av PA og feilsøking.



GRIP INTRODUKSJONSKURS (en dag)


GRIP en-dagers introduksjonskurs tilbyr en grunnleggende introduksjon til lydteknikk for live-arrangementer. Kurset er en måte å begynne å bygge kompetanse på innen lydteknikk, selvtillit og nettverk!

Gjennom teoretiske og praktiske demonstrasjoner og oppgaver, får deltakerne kjennskap til hvordan et lydanlegg fungerer, om rutiner for oppsett av lydutstyr og god øving for å styre lyd til live-arrangementer.

GRIP TRINN 1 DYBDEKURS (6 møter):


GRIP trinn 1 for nybegynnere består av en kursrekke med seks praktiske workshops hvor vi lærer å bruke miksere og PA-anlegg til livekonserter, opptredener og klubbkvelder. Dette inkluderer:

  • PA-system og hvordan det fungerer
  • Mikser og live-miksing
  • Mikrofoner og hvordan de kan brukes
  • Scenerigging og linjer
  • Backline
  • Arbeidsflyt, kommunikasjon, planlegging og strukturering av jobben
  • Hands-on erfaring og en praktisk tilnærming til jobben som lydtekniker.

Deltakerne får også praktisk erfaring sammen med profesjonelle lydteknikere på live-arrangementer på Bergen Kjøtt, BIT Teatergarasjen, Borealis- en festival for eksperimentell musikk, Carte Blanche og Vill Vill Vest.


GRIP TRINN 2 UTVIKLINGSKURS:


GRIP trinn 2 har som mål å støtte deltakere som har fullført trinn 1. Gjennom trinn 2-kurset får deltakere mer selvtillit og fokusert erfaring innen live-lydmiksing, utstyr og arbeid med artister. Trinn 2 har som mål å tilby deltakere en vei inn i arbeidsfeltet som profesjonell lydtekniker!

Workshops i dette kurset inkluderer:


Gjør det selv: Sett deg selv opp som frilanslydtekniker

En introduksjon til å administrere din egen tid, virksomhet, regnskap og kommunikasjon når du jobber som frilanslydtekniker. I tillegg vil kurset også introdusere deg til hvordan du fastsetter prisene dine, administrerer arbeid på tvers av forskjellige jobber, leser riders og sørger for at du er forberedt til jobben.


Få taket  på: mikseren!

En grundig opplæring og øvelse i å mikse live lyd.


Rigging og miksing av live-lyd - på ordentlig

En live-økt med et fullt band for å rigge, lydsjekke og mikse som om det var en ekte konsert. I løpet av denne økten vil deltakerne få bedre forståelse for å lese en rider, sette opp utstyret, lydsjekke og deretter mikse live lyd.
Få taket på: forskjellige miksere!

En introduksjon i hvordan du bruker og føler deg komfortabel på ulike miksere. Deltakere vil bli introdusert til ulike miksere, konsoller og grensesnitt som du kan møte ute på forskjellige jobber på ulike arenaer, slik som Pro-serien, Midas M32 / X32, Soundcraft og mer.

Denne økten finner sted på hovedkontoret til Creative Technology i Bergen. Trainees vil også bli introduserte til hvordan arbeidet foregår på et storstilt utleiefirma som CT, som forsyner mange organisasjoner, festivaler og scener rundt om i Bergen og Norge.


Få taket på: trådløse mikrofoner! 

En introduksjon til oppsett, bruk og feilsøking av trådløse mikrofoner. Hvordan konfigurere dem til mikseren og spillestedet, hvordan forberede seg på forskjellige modeller av leid mikrofoner og hvordan feilsøke når det går galt.